9 Jan 2015

Instagram #2

Assalamualaikum.

Annyeong chingu!


Kalau semalam aku share instagram yang ber-basekan journal or diary. Kali ni aku sharekan instagram lain. Selain current minat aku yang suka tengok jurnal/diari orang , aku jugak minat dengan seni typography. Tapi too bad , walaupun aku kidal, aku tak lah berseni sangat. Minat seni tu ye. So , kalau nak harap aku sendiri buat typography ni, makan bertahun kot baru reti buat.


Typography

nampak cam terapung kan?

Yang ni aku follow dia dari tumblr. Then baru instagram. Sangat adore okay dengan dia. Typography yang dia buat semua cantik. 





Urban sketch

So this is urban sketch (Entah. Aku tengok hashtag depa). Minat gila tengok orang sketch cenggini pastu colour dengan water colour. Lagi-lagi yang di sketch tu gambar bangunan. How I wish I'm talented like them. Rasa macam nak beli buku, water brush, and buat cam dorang. Cool sangat. Kalau nak tahu lelebih tengok hashtag klsketchnation.













Random

Feed dia semua cool.


Femes jugak dia ni. Muda dari aku 2-3 tahun. kot. Pernah jumpa dia kat masjid UiTM, masa tu dia ajak berjemaah. Sangat baik dan lembut. Tapi sekarang dia kat UM dah. Dah lah cantik, baik, berseni. Boleh lah sesapa nak pi meminang. 




Memula follow on tumblr. Cute sangat lukisan-lukisan syu ni.

One of my feveret insta. Selalu post menda-menda cute, dan tembikai. I hope you and Ahmad cecepat kawen. Sweet benar. Sama cantik sama hensem sama padan.
(Dah kenapa tetiba buat ucapan kat sini pulak?)

Chibird ni memula aku follow kat tumblr. Dia selalu post cute doodles and motivational quotes.

Yang ni pun dah follow lama kat  blog. Suka those doodles. Beg kat atas ni, sumpah rasa macam nak beli. Sumpah lawa.

Adore her. Creative. Sampai la ni aku tak tahu muka dia cane. Mesti cute jugak macam dia punya artworks.


Followed him and know him from annjfr. 

Suka gambar-gambar dia. Nama girleatworld dah melambangkan insta dia macam mana.

Korean but duduk kat Thailand i guess. Suka dia punya doodle.






Perhati betul-betul lukisan ni dengan cawan stabak tu.

Sejak Rantai Art punya event, terus gua follow.



One of my feveret insta.


Dia decorate food jadi comel. Aku rasa, aku pun sayang nak makan kalau dia hidang camni.





What you can do with flower. :)

Orang kata , kita boleh tahu kecenderungan minat orang tu terhadap apa, base on apa yang dia upload and dia follow kat Instagram. Tak lah, itu aku yang kata. HAHHAH


4 comments:

cEro said...

Bila tgk instagram power camni kan, rasa diri ni kerdil tahap ketiak semut punya kerdil...

nanadhoi said...

cEro,

alah cEro nak merendah diri pulak, hang pun hebat tau dak, kalau hang tak hebat gua tak follow tau. HAHHHA

Joe Roslan said...

sy paling adore annjfr pnya artworks. :DD

nanadhoi said...

@Joe Roslan,

kannn? annjfr tu sangat lah kreatif, lagi-lagi stop motion dia tu. Cool habis!

.Fully Owned by Che Nanad.
.Designed by Michilavea.