2 Jan 2015

BudakKedaiBukuRamblings #8

Assalamualaikum.


Annyeong chingu!


Jenis-jenis customer di kedai buku.


  • Beli buku yang publisher dia kurang famous, walaupun dah di suggest publisher lain. Takpe lah, duit hang. Taste pun lain-lain.



  • Dia nak tanya pasal buku revision, pastu tanya kat budak stationery. Apa aku besar cenggini pun tak nampak ke? At the end, kena tanya kat aku gak.lol. 

 

  • Buku yang dah lama, buku yang takde itu yang dia cari. Bila cakap tade suruh cek dalam stor. Celah mana pulak kitorang ada stor nak simpan buku. Pastu suruh cek dalam system sebab tak percaya, kalau aku rajin memang aku cek lah. Tapi ada satu time tu aku buat-buat pergi cek padahal tak pi pun, supaya dapat puaskan hati dia. Dah dia tak percaya, ingat aku magician ke tetiba leh adakan buku yang memang takde?


 

Kbai.



 

3 comments:

cEro said...

Yg nombor 2 tu aku rasa aku selalu buat...hehehe

Sya Syahirah said...

haha saya rasa saya yg jenis kedua tu wkwk! suruh cari sampai dpt :P

nanadhoi said...

@cEro, @Sya Syahirah,

maka kurang-kurangkanlah buat,
pening akak kedai buku nak jawab nanti. HAHHHA

.Fully Owned by Che Nanad.
.Designed by Michilavea.