1 Jan 2015

BudakKedaiBukuRamblings #7

Assalamualaikum.


Annyeong chingu!


131104


 
Random Story.
 
 

  • Abang hensem pakai kemeja biru dekat dept. Stationery! Harapkan dept. aku, ada mak bapak budak je. Kalau yang hensem pun baya adik aku. =..=


  • Ada satu pasangan customer ni. Tapi laki tu panggil pompuan tu as 'Akak', aku tak tahu lah akak betui atau akak tu senior dalam syarikat dia. Masa tu dorang cari document tray. Aku serve lah, tengah serve laki tu tanya:


"Dik, dah bape hari keje sini?"

"Err, nak dekat dua minggu."

"Tengah cuti sem ke?" *macam tahu-tahu je aku still study*

"Aaa. Tengah tunggu nak masuk praktikal."

"Praktikal bila, berapa lama?"

"Bulan Mac, selalunya 3-4 bulan tapi ikut company gak"

"Bidang apa dik?"

"Information system."


Pastu dia tanya kat 'Akak' tu:


"Haa, kak kita kan nak amik budak praktikal."

"Dah penuh dah."


Ok, akak tu spoil. Tapi acane abang tu tahu aku still belajar lagi. Nampak muda kah aku? Huahuahua. Padahal ada je bebudak stationary baya-baya aku gak. Apa terpampang perkataan 'Student' kah kat dahi aku? Lepas je akak tu jawab cenggitu, abang tu terus tak Tanya dah. T.T
 
Kalau tak nak amik, jangan la bagi harapan bang. Tapi aku still serve cam biasa, dalam hati dok harap la abang tu tawar praktikal kat tempat dia walaupun tak tau skop kerja acane kan. Tapi, nope. Tade. Gua syak akak tu jeles. Gitteww. HAHHHA
 
 
 
  • Ada sorang makcik omputeh tanya kat aku pasal buku, pastu aku jawab bla bla bla. 5 minit kemudian, dia tanya lagi pasal buku lain. Aku jawab bla bla bla. 5 minit lagi dia datang kat aku lagi tanya soalan lain, pastu aku jawab lagi bla bla bla. Each time aku jawab, dia cakap "Thank you". At the end, dia cakap "Terima Kasih" dan senyum. Dan aku tersenyum, first time aku dengar omputeh cakap Melayu depan-depan. Selalu tengok kat tv je. hihhi
 
 
 
Kbai.
 


Selamat Tahun Baru dan Selamat buat Azam baru! Aku takde azam tapi , just nak improve diri je kot day by day, dalam apa-apa pun. Improvement yang positif.





4 comments:

Sya Syahirah said...

saya pun syak akak tu jeles hahahaha! :P All the best utk azam baru muehehehe :D lupaa.......happy new year tau!! :)

cEro said...

Just nak bgtau, student ni ada aura sendiri.
Bila tgk seseorang, kita dapat tau dia student or bukan.
Maybe utk kau, aura kau kuat sikit kot...hehehe

nanadhoi said...

@Sya Syahirah,
Kannn. Akak tu jeles kan? HAHHAH nasib baik ada yang sokong. lol

nanadhoi said...

@cEro,

hohh gitu ka?
Maka aura aku kuat lah cenggitu? HAHHA

.Fully Owned by Che Nanad.
.Designed by Michilavea.