20 Dec 2014

BudakKedaiBukuRamblings #1

Assalamualaikum.


Annyeong chingu! :D





Ada satu customer ni, sorang pakcik dalam 40-an and anak dia. Anak dia lelaki. Memula pakcik tu tanya kat aku suruh tunjuk, suggest buku. Pastu aku suggest lah amende semua. Pastu tup-tup dia suruh aku stop suggesting and suruh anak dia pilih sendiri. Hmpphhh =..=.


Anak dia dalam Form 4 Form 5 cenggitu. Macam kelakar pulak. Kalau anak perempuan dimanjakan cenggitu aku pahamlah. Yang budak laki ni, aku tak tahu lah dia rela dilayan begitu ke tak, pasai bebudak sekarang kan sikit-sikit malu bila mak pak belai, manjakan sikit. 


Tapi deep down aku rasa macam bagus jugaklah parent yang teman anak dia sendiri pi beli buku pastu jenis tak kisah anak dia nak beli buku. Aku dulu beli sendiri pasal aku berdikari, pastu mak aku suruh buat latihan guna buku abang-abang aku yang belum habis buat, tapi aku yang ngada-ngada nak beli buku baru, HAHHHAHA . Hari-hari kat sekolah waktu rehat lepak library je pasai nak simpan duit nak beli buku latihan baru. Semangat dia lain macam bila guna buku latihan baru compared dengan guna buku latihan abang aku yang lelama.


Apa yang aku merepek pepanjang nih? Kbai.





4 comments:

cEro said...

Sama laa ku pon...
Dulu selalu disuruh habiskan baki2 buku abang2 n kakak aku yg tak habis tu...
Tp jiwa memberontak anak muda aku tak mengalah, sanggup pecah tabung nak beli buku baru...hahahah

Puteri said...

pulak dah pakcik ni...ehehehe...customer is always right gitu...

Jemput singgah BLOG saya. Ada tips dan peluang bisnes part time dan macam2 lagi :)

nanadhoi said...

@cEro,

hahha kann,

buat latihan kat buku baru lagi bestt . Tp salute lah kat lu bro, jarang laki sanggup pecah tabung utk beli buku. Tabik spring potato .HAHHA

nanadhoi said...

@Puteri,


HAHHA tu lah, layankan aje.lol

.Fully Owned by Che Nanad.
.Designed by Michilavea.