29 Aug 2013

Subuh

Assalamualaikum.

05072013.
Subuh.



Sibuk melaung sana-sini tegakkan kebenaran. Mahu tegakkan Islam. Namun perjuangan itu nyata perjuangan mulut sahaja. Biasa sangat tanam tebu dekat bibir. Nau you tell me, kalau beginilah jemaah lelaki waktu subuh dekat masjid, macam mana kau nak tegakkan Islam? Tak gagah langsung eh. Oh, for your information kolej lelaki dekat je dengan masjid U aku ni. 5 minit jalan lenggang-lenggok dah sampai. Kalau pakai kuasa turbo maybe 2 minit dah sampai. Ini hari biasa, waktu bulan Ramadhan tu walaupon mengecewakan, still boleh dibanggakan sikit ah, kira double sikit jemaah berbanding hari biasa. Oh for your information, aku bukan stalk dorang, aku menyiasat je. Kbai.



4 comments:

Rosmadi Shakri said...

berubah baik sikit demi sedikit lebih baik dari tiada perubahan langsung... :)

nanadhoi said...

:)

Syarafi[skyforce331] said...

semoga umat islam didunia dapat bangkitkn suasana subuh lagii :)

nanadhoi said...

insyaAllah :)

.Fully Owned by Che Nanad.
.Designed by Michilavea.