15 Oct 2013

15102013 : Hari Raya Aidil Adha

Assalamualaikum.


Well yeah. Rasanya masih tak terlambat untuk aku ucapkan 'Salam Aidil Adha' . Walaupun cuma sehari je cuti diberi, tapi Alhamdulillah, aku dan family dapat ziarah ke rumah 'Wan' dan 'Nenek' aku. Since, both of them tinggal area Selangor jugak. LOL. Pada yang tak sempat meraikannya bersama sedara-mara,nenek dan atuk harap jangan sedih.  Itu merupakan pengorbanan kalian. Hari ni tak feel sangat pun kemeriahan dia, aku datang pon, tak banyak sedara-mara yang ada. (Macam lah kau cakap dengan dorang pon kalau ada). 
=..= 


Hari ni, betul-betul buat aku runsing apabila mendengarkan 3 statement serupa dari 3 orang berbeza :


Eh? Dah besar rupanya.


Hingga kini, aku bingung apakah maksud tersirat mereka. Adakah mereka dah lama tak jumpa aku dan maka terkeluarlah ayat cliche tersebut. Atau aku nampak matang (tua. T.T) . Atau aku nampak makin gemuk. Entahlah sebelum ni lagi gemuk aku rasa. Adik aku meyakinkan aku, bahawa mereka sebenarnya menyatakan aku gemuk. Memang kurang asam punya adik. Ni, kena tambah usaha workout lagi ke apa ni? Dah lah seminggu lebih cuti. Seminggu lebih jugak aku rasa tak boleh kawal nafsu bila nampak lauk-pauk yang mak aku masak. T.T. 



Lagi teruk bila one of them kata:


"Eh ni dah besar dah, nampak dah macam boleh kahwin. Tengok pun macam dah ada jee..."


Whattt? Hell, no. Takde. Ilek. Tak terlintas. NOOOO I masih muda yaaaawwww!    

(dalam hati je mampu kata, kat luar mampu sengih je. T.T)





Dan selebihnya, aku rumuskan hari ini dengan gambar je lah.



Anak sedara aku kata, rabbit dia ada baby dalam perut.




Shawl: Pashmina & Beads Times Square (Shawl baru.HAHHAH)


Raya, raya jugak bro, tapi make sure kau tahu peristiwa bersejarah di sebalik Hari Raya Qurban ni. Peace. Kbai.





2 comments:

Yan Ty said...

standard la bila dh mkn dewasa, soklan tu mmg ceou emas.

salam aidil adha ye!

nanadhoi said...

HAHHAH tu lah. Salam Aidil Adha jugak :))

.Fully Owned by Che Nanad.
.Designed by Michilavea.